Trimite flori si buchete in Cluj

Gladiole

Gladiolele sunt plante foarte apreciate pentru coloritul variat al florilor, pentru rezistenta lor la transport si in vaza.

Mai multe detalii


6,00 ron

Disponibilitate cod f0029


* Pretul afisat este pentru 1 fir.

Produs disponibil in perioada iulie - octombrie.

Gladiolele sunt plante foarte apreciate pentru coloritul variat al florilor, pentru rezistenta lor la transport si in vaza. Cele cultivate sunt, de fapt hibrizi obtinuti din gladiolele aduse din Africa. Identificarea si numararea speciilor originare din Africa este foarte dificila, dar cu toate acestea unii botanisti sunt de parere ca acest gen cuprinde peste 300 de specii. Desi sunt plante perene, la noi in tara sunt cultivate ca anuale. Tuberobulbii se planteaza primavara si se dezgroapa toamna, pastrandu-se peste iarna in adaposturi ferite de inghet.

Gladiolele erau cunoscute atat la greci cat si la romani. Pana in jurul anului 1500, descrierea gladiolei in manuscrise se intalnea foarte rar. Gladiolele au trezit un interes mai mare in urme recunoasterii propietatii lor medicale. In ultimii ani, in toate organele gladiolelor si, mai ales, in frunze in urma cercetarilor s-au gacit mari cantitati de vitamina C. Unul din primii selectionari a fost Bedingauz, care a reusit, in anul 1837, sa obtina o grupa de soiuri de gradina pe care a denumit-o 'G.gandavenis' si care, pana in anul 1880, a atins cifra de 2000 de soiuri. Gladiolele sunt plante perene, erbacee ce depasesc 1,5 m inaltime.

Coş  

(gol)

Reduceri

  • Ciocolata Milka
  • Milka
    37,50 ron (-20%) 30,00 ron

Toate reducerile